Hoe werkt menstruatie ondergoed?

Hoe werkt menstruatie ondergoed?

De menstruatie is een natuurlijk onderdeel van je leven en zou niet als een belemmering gezien mogen worden. Naast traditionele menstruatieproducten, zoals tampons en maandverband, wint menstruatie ondergoed steeds meer aan populariteit.

In dit artikel ontdek je hoe menstruatie ondergoed precies werkt, waar je op moet letten bij de aankoop, en krijg je een uitgebreide basis voor de beslissing of menstruatie ondergoed voortaan jouw menstruatiegezel zal worden.

Werking van het o.b.® menstruatie ondergoed

Menstruatie ondergoed is ondergoed met een geïntegreerde absorberende laag voor tijdens de menstruatie. Menstruatie ondergoed wordt gedragen als elk ander ondergoed en ziet er visueel nauwelijks anders uit. De laagsgewijze opbouw zorgt ervoor dat bloed snel en lekvrij wordt geabsorbeerd en dat het binnenoppervlak op elk moment van gebruik droog aanvoelt tegen je huid.

De exacte samenstelling van het menstruatie ondergoed kan variëren afhankelijk van de fabrikant en het model. De lagen van het o.b.® menstruatie ondergoed zijn als volgt samengesteld:

 1. Bovenste Laag: Het huidvriendelijke oppervlak van 100% biologisch katoen is zacht, ademend en absorbeert het bloed in enkele seconden.
 2. Middelste Laag: De absorberende kern biedt dubbele bescherming bij zware menstruatie en sluit het bloed veilig op tot 12 uur lang.
 3. Onderste laag: De ademende, waterdichte onderkant en de verzegelde zijstiksels zorgen voor betrouwbare lekbescherming.

Menstruatie ondergoed: Gebruik – zowel simpel als effectief

Maak je geen zorgen, het vereist geen complexe instructies. Je trekt het aan zoals je normale ondergoed en je bent klaar voor de dag!

Het o.b.® menstruatie ondergoed maakt gebruik van innovatieve technologie die vloeistoffen absorbeert en veilig opslaat, waardoor lekken worden voorkomen. Hierdoor blijft alles tot 12 uur lang droog en kun je je in elke situatie veilig voelen – of je nu aan het werk bent, afspreekt met vrienden, of tijdens een ontspannende yogales.

Gebruik in combinatie met een andere menstruatieproducten

Een ander voordeel van het menstruatie ondergoed is de mogelijkheid om het te combineren met traditionele menstruatieproducten. Natuurlijk kun je ook het o.b.® menstruatie ondergoed met een gerust hart als enige bescherming gebruiken. Als je echter onzeker bent, combineer dan het menstruatie ondergoed simpelweg met een traditioneel menstruatieproduct zoals tampons of menstruatiecups.

Test welke aanpak het beste voor jou werkt. Het belangrijkste is dat je je tijdens je menstruatie comfortabel en veilig voelt.

Zo was je je menstruatie ondergoed

Een ander pluspunt van het menstruatie ondergoed is dat je het gemakkelijk kunt wassen, net zoals normaal ondergoed. En zo doe je dat:

 1. Uitspoelen: Spoel het menstruatie ondergoed grondig uit onder koud water na het dragen. Hiermee verwijder je overtollige vloeistoffen en bloedresten. Let op: bloed bevat verschillende eiwitten die snel stollen bij hogere temperaturen.
 2. In de was doen : Steek het uitgespoelde menstruatie ondergoed bij je donkere was.
 3. Wassen op 60 graden: Let op de wasinstructies op je product. Voor optimale hygiëne dient het o.b.® menstruatie ondergoed op 60 graden gewassen te worden.
 4. Luchtdrogen: Laat het menstruatie ondergoed na het wassen aan de lucht drogen. Vermijd het gebruik van bleekmiddelen of wasverzachters om de materialen te beschermen. Het menstruatie ondergoed mag niet in de droger gedroogd worden.

Een gedetailleerde handleiding vind je in onze gids over het correct wassen van het menstruatie ondergoed.

Hoe lang kan ik mijn menstruatie ondergoed dragen?

Hoe lang je je menstruatie ondergoed comfortabel kunt dragen, kan variëren afhankelijk van het product en de intensiteit van je cyclus. Het o.b.® menstruatie ondergoed kan tot 12 uur achtereen worden gedragen en zou daarna gewisseld moeten worden.

Menstruatie ondergoed – Hoe vaak zou je het moeten wisselen?

Hoe lang je het menstruatie ondergoed draagt, hangt natuurlijk ook af van je persoonlijke voorkeuren en de hevigheid van je menstruatie. Vooral in de eerste dagen moet je je menstruatie ondergoed wellicht vaker wisselen.

Het o.b.® menstruatie ondergoed kan tot 12 uur lang worden gedragen. Ze zijn daardoor dus ook geschikt voor gebruik 's nachts.

We raden je aan je menstruatie ondergoed te wisselen zodra deze aan de randen nat aanvoelt. Belangrijk is dat je je comfortabel voelt.

o.b. menstruatie ondergoed – Innovatieve afdichting van de naden
Dankzij de innovatieve afdichting op de naden, voorkomt het o.b. menstruatie ondergoed lekken aan de zijkant.

Hoeveel sets menstruatie ondergoed heb je nodig?

Hoeveel menstruatie ondergoed je nodig hebt, hangt af van verschillende factoren, waaronder de duur van je menstruatie, je voorkeur voor draagtijd, hoe vaak je van plan bent het ondergoed te wisselen, en persoonlijke voorkeuren. Hier zijn enkele overwegingen die je kunnen helpen bij het nemen van deze beslissing:

 1. Aantal dagen: Bedenk hoeveel dagen je menstruatie normaal gesproken duurt. Hoe langer je menstruatiecyclus, hoe meer menstruatie ondergoed je waarschijnlijk nodig zult hebben.
 2. Wisselfrequentie: Denk na over hoe vaak je bereid bent het menstruatie ondergoed te wisselen. Sommigen geven er de voorkeur aan dit slechts elke 12 uur te doen, terwijl anderen mogelijk vaker willen wisselen.
 3. Sterkte van de menstruatie: Als je menstruatie hevig is, kan het zinvol zijn om een extra paar menstruatie ondergoed te hebben of deze te combineren met andere menstruatieproducten zoals tampons of menstruatiecups.
 4. Was cyclus: Als je het menstruatie ondergoed wilt wassen en hergebruiken, overweeg dan de frequentie van je wascycli. Het kan handig zijn om genoeg ondergoed te hebben voor een volledige menstruatiecyclus.
 5. Persoonlijke voorkeuren: Sommige vrouwen willen misschien een grotere hoeveelheid menstruatie ondergoed als back-up hebben, terwijl anderen zich wellicht beperken tot een kleinere hoeveelheid voor dagelijks gebruik.

Het is slim om te beginnen met een klein aantal en je behoeften in de loop van de tijd aan te passen om uit te vinden wat voor jou de optimale hoeveelheid menstruatie ondergoed is.

Tip: Als je onderweg bent, kan je best een reservepaar, evenals een water- en luchtdichte tas of zak bij je hebben om je menstruatie ondergoed bijvoorbeeld snel op een openbaar toilet te kunnen wisselen. Bewaar het gebruikte ondergoed in deze water- en luchtdichte tas of zak tot je thuis bent om hem met koud water uit te spoelen en te wassen.

Kan ik met menstruatie ondergoed zwemmen?

Zwemmen tijdens je menstruatie is net zo veilig als op alle andere dagen. Ook in de zee hoef je je geen zorgen te maken over haaienaanvallen, alleen omdat je menstrueert.

Met je menstruatie ondergoed kun je echter niet het water in. Het is alleen op het land je trouwe metgezel. Gebruik liever een tampon voor het zwemmen tijdens de menstruatie.

o.b. menstruatie ondergoed – Waarschijnlijk het comfortabelste menstruatie ondergoed ooit!

Conclusie – Menstruatie ondergoed biedt niet alleen bescherming tijdens de menstruatie

Menstruatie ondergoed biedt niet alleen bescherming tijdens de menstruatie, maar revolutioneert ook de manier waarop we omgaan met deze natuurlijke fase in het leven van een vrouw. Ons doel is om je tijdens je menstruatie een volledig veilig en comfortabel gevoel te geven.

De o.b.® productzoeker

Welke o.b.® tampon is geschikt voor jou?
Beantwoord vier korte vragen.

Veelgestelde vragen

Kom meer te weten over menstruatie,
puberteit en tampons.