Onregelmatige cyclus

Het is volkomen natuurlijk dat je menstruatie tijdens de menstruatie zelf en in de loop van je leven verandert. Ontdek waar het door komt en welke o.b.® oplossing het beste bij je wisselende behoeften past.
Tijdens mijn menstruatie

Het is volkomen normaal dat de bloeding tijdens je menstruatie verandert. Bij veel vrouwen is de bloeding tijdens de eerste dagen van de menstruatie zwaarder en tegen het einde van de menstruatie lichter. o.b.® biedt verschillende tamponformaten en varianten, die zijn afgestemd op je wisselende behoeften tijdens je menstruatie.

Bij pilgebruik
Af en toe zal je merken dat je menstruatie verandert door factoren zoals stress, strenge diëten en voorbehoedsmiddelen. Als je de pil slikt, is je menstruatie meestal lichter. De pil beïnvloedt de normale ontwikkeling en de rijping van de eicellen en zorgt ervoor dat er geen eisprong plaatsvindt. Daardoor wordt ook het baarmoederslijmvlies minder dik en is de menstruatie veel lichter. Bij lichte menstruaties is een tampon nodig die gemakkelijk in te brengen en te verwijderen is, omdat de tampon zich mogelijk niet volledig volzuigt. o.b.® tampons zijn dankzij hun unieke SilkTouch® oppervlak en Smooth Technology ook op lichtere dagen gemakkelijk en aangenaam in gebruik.

Na de bevallig en rond de perimenopauze
Bij het aanbreken van een nieuwe periode in je leven veranderen ook je bloedingen. Als de menstruatie na een bevalling weer op gang komt, ervaren veel vrouwen dat hun bloedingen heviger zijn geworden en iets langer duren, of dat hun gebruikelijke tampon niet meer zo goed zit. Ook tijdens de perimenopauze kunnen bloedingen heviger worden. In dat geval kan je gewoon een o.b.® tampon gebruiken met een hogere absorptiegraad, bijvoorbeeld o.b.® Original en ProComfort® Super of Super Plus SilkTouch®.